Vi går inn i Femundens store år

Vi har et vakkert, lite innlandshav retten utenfor stuedøra!

Lørdag sjøsettes Fæmund II. Det er en historisk sjøsetting, ettersom det er 100-årsjubileum i år. I løpet av året gjennomføres en rekke jubileumsturer på Norges tredje største innsjø. Senere i juni døper Redningsselskapet for første gang en redningsbåt i innlandet. Det er også første gang det døpes en mobil redningsbåt. Senere i sommer åpnes Nasjonalparksenteret for Femundsmarka ved Doktortjønna. I løpet av sommeren kommer mange til å få en aha-opplevelse, når de oppdager hvilket rekreasjonsparadis vi har i sør-øst.
Vi har et vakkert lite innlandshav rett utenfor stuedøra. Rundt Femunden ligger kilometer på kilometer med variert og spennende turterreng. Mange reiser langt for å oppleve dette. Mange av oss som bor så og si ved inngangsdøra, vet ikke om mulighetene som ligger der. Kanskje ligger Femunden og Femundsmarka for nært. Det finnes ennå mange rørosinger som ikke har tatt en tur med Fæmund II.
Moderne folks bekvemmelige legning får kanskje ta skylden for at det ikke er mange som tar lange fysisk krevende fotturer. Men å ta en tur med båten krever heller ikke mye fysikk. Kanskje kommer mange av dem som ikke har kjørt med båten tidligere til å gjøre det nå i jubileumsåret.
I årene fremover kommer Femunden og aktiviteter knyttet til nasjonalparken også til å få større og større økonomisk betydning. Økt fokus på Femunden, Femundsmarka og Nasjonal-parken kan føre til at dette kanskje blir en like stor attraksjon som selve Bergstaden. Her ligger det muligheter for dem som driver utvikling innen reiselivet. Dette er en svært positiv utvikling, som kommer kort tid etter at Fæmund II sto i fare for å bli nedlagt, fordi Sør-Trøndelag fylkeskommune var lei av å være den eneste som ga offentlig tilskudd. Nå er et etablert spleiselag på plass, og det er mye som tyder på at passasjerantallet også vil øke.
Styreleder Henrik Grønn håper på den beste sesongen noen sinne. I fjor sommer slet reiselivsbedriftene med dårlig belegg. Denne sommeren fyller det ene arrangementet etter det andre overnattingsbedriftene sine senger. Det er et ordtak som sier at det ordner seg for snille gutter!
Gratulerer med jubileum, dåp og åpning!


Vår Mening - Fjell-Ljom

© Alle rettigheter reservert Fjell-Ljom og AS Avisdrift.


redaksjonen@fjell-ljom.no Fjell-Ljom

Tilbake Neste artikel